Friday, September 2, 2011

Sacrifice is overrated.....

VanStokkom - DoenDenkers®
Deze week in FM aandacht voor Dan Pallotta's verhaal over Sacrifice is Overrated.

Gelezen?

Dan nu even verder over zijn standpunt dat hij al eerder heeft verkondigd en feitelijk neerkomt op het verdedigen/aanmoedigen van veel (kunnen) verdienen in de filantropische, charitatieve en/of humanitaire sector.
Hij is dus van mening dat we het veelverdienen zelfs moeten bevorderen omdat die sectoren anders verstoken blijven van het beste talent van de wereld;

Second, this elevation of a particular type of sacrifice — financial sacrifice — keeps us from solving more of the most urgent social problems of our time. It reinforces the notion that we should not allow people who want to make money to do it in the humanitarian sector. It denies our humanitarian organizations some of the best talent in the world.

Pallotta reageert op de column van Tony Schwartz met drie punten;

1. financial sacrifice and serving the greater good are often not correlated.
2. het hierboven al aangehaalde; Second, this elevation of a particular type of sacrifice — financial sacrifice — keeps us from solving more of the most urgent social problems of our time. It reinforces the notion that we should not allow people who want to make money to do it in the humanitarian sector. It denies our humanitarian organizations some of the best talent in the world.
3. And third, giving up money is not the only way to make a sacrifice. It is a sacrifice to give up being liked, as Steve Jobs has, in order to remain true to an insane standard of quality few around him could ever relate to.

Over punt 1 zijn we het in de basis eens. Over punt drie ook. De uitwerking en voorbeelden bij 1 en 3 nodigen overigens uit tot een lang verhaal, maar dat wil ik eenieder en mezelf besparen.

Het is punt twee dat enige aandacht nodig heeft.
De suggestie van Pallotta dat alleen geld talent kan kopen is natuurlijk zo onzinnig dat alleen een verdwaalde Amerikaan die suggestie nog kan en durft te verkondigen.
Volgens die theorie is iedereen die minder dan vijfhonderdduizend dollar basissalaris mee naar huis neemt en geen opties en een bonus ontvangt een bovengemiddelde 'loser'.

Wat Pallotta ook niet begrijpt is dat zijn statement; And yet it is the Rockefellers, Fords, Gateses, and countless other people who set out to make a lot of money who make the sector possible.
volstrekte onzin is.

Als al het geld van de heren voornoemd vanavond op een tafel wordt achtergelaten en het wordt vannacht niet gestolen, dan is er morgen niets aan de wereld veranderd.
Niets.

Pas als verpleegkundigen, nonnen, artsen, onderwijzers, thuiszorgmedewerkers en ga zo maar door, voor een flutsalaris aan de slag gaan veranderd er iets voor mensen die zorg, onderwijs etcetera nodig hebben.
Dan is het leuk dat Gustavus Swift, het idool van Pallotta, de gekoelde wagen heeft uitgevonden (waar hij als vleesboer gruwelijk rijk van is geworden en die ook de kwaliteit van het vlees waarborgde).
En dan is het leuk dat Steve Jobs met Apple miljardair is geworden mede omdat hij het niet zo belangrijk vond wie hem aardig vond en niet, maar hoe handig die iPad ook is (ik ben een enthousiaste gebruiker) het blijft een apparaat dat geen luiers kan verschonen.
Niet bij baby's en niet bij incontinente bejaarden.

Steve Jobs heeft binnenkort meer aan een verpleegkundige waar hij aardig tegen doet dan aan een iPad.
En dan moet hij hopen dat die verpleegkundige er ook is en niet het advies van Pallotta op aan het volgen is;

I would rather they ditch their halos and go on strike for better working conditions.



Sent with Reeder